sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Banaaninuttura = Pystynuttura

Hetkellisen tauon jälkeen sain vihdoin palattua tänne.

Olen nyt pikkuhiljaa siirtymässä aikuispuolelle opiskelemaan samaa alaa, joten minulla on vain kahden vuoden opiskelut ja etenemme nopeaa tahtia jotta oppisimme kahdessa vuodessa paljon. Vähän aika sitten teimme Banaaninutturaa eli Pystynutturaa.

Nuttura toteutettiin rullaamalla ensin muotovaahdotetut, märät hiukset samettirullille. Päältä hiukan vinoon, sivuilta taaksepäin ja alimmaisiin hiuksiin laitettiin sormikiharat. Harjoituspää laitettiin kuivuriin +20 minuuttia jolloin hiukset muotoituisi haluamaansa asentoon. Kun rullat viikkoa myöhemmin irrotettiin oli tulos aika kihara (1.kuva)





Sen jälkeen hiukset harjattiin auki (2.kuva) Pystynutturaa ruvettiin rakentamaan erottamalla prinsessa kruunun kokoinen ja hevosen kengän muotoinen osio päälihiuksista, jonka jälkeen tehtiin niskaan suora jakaus takaraivolta.

Hiukset piti tupeerata niin, että hiusrajaan ei jäisi tupeerausta. Ensin sivuosat jaettuna pystyosioihin. Tärkeintä oli, että tupeeraus tulisi tyveen ja se olisi niin tiheä, että sen läpi ei näkyisi. Kun tupeerausoli edennyt sivuilta takaraivolle, tehtiin samoin myös toiselta puolen päätä. Tupeeraamalla osio kerrallaan edes
tä taakse.
Kun ala- ja sivuosat oli tupeerattu, piti saada (aloitetaan nyt kuvanmukaisesti (kuva 3) oikealta.) sivut tiukasti taakse, silottamalla käsin (ja puisen harjan jonka piikit eivät yltettyisi pohjaan joka avaisi tupeerauksen) hiuslakkaa hyväksikäyttäen pinta sileäksi niin, että tupeeraus katoaisi pohjaan.Hiukset tuli kiinnittää pinnein niskan keskikohdasta n. sentti vasemmalle pystyyn

Nyt tulisi tehdä samoin toiselle puolelle, latvat piti vain kääntää keskikohdasta n. pinnien kohdalta sisäänpäin kaarelle ja laittaa niihin pinnit, jotta ne pysyisivät kiinni.

Lopuksi päälikohta. Nyt kun oli erotettu hevosenkenkä alue, se piti yhdistää jo tupeerattuun osaan. Aloitettiin otsalta ja piti muistaa taas, että tupeerausta tulisi välttää hiusrajassa.

kaikista vaikeinta oli yhdistää jo tupeerattu sivuosa pääliosaan, sillä tupeerattujen osien latvat oli jotakuinkin kiinni pinneillä takana. Siitä huolimatta sain tehtyä banaaninutturan. 
Kun pääliosa oli tupeerattu ja yhdistetty sivuihin, piti lopuille latvoille tehdä jotain. 
Tässä tapauksessa kiersin ni "rullalle".

Tässä tulos kun tein banaaninutturan uudelleen.
Tupeeraus onnistui paremmin, mutta latvojen laitto vaikeutui, sillä en keksinyt niille sopivaa muotoa.

Ei tullut haluttua kolmiomuotoa, mutta onnistuin ainakin tupeerauksessa paremmin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti