keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Hiuksen pesu ja -hoitokäsittelyt

Eilen mentiin työluokkaan opiskelemaan hiusten pesua, hieronta ja oikeaoppinen föönaus

Kuvia en nyt saanut otettua, sillä kädet olivat aivan täynn.

Ensin siis kutsutaan asiakas odotustilasta istumaan työtuoliin, laitetaan päälle kappa ja niskaliina. Selvitetään asiakkaan hiukset ja analysoidaan hiuspohjaa ja hiusta, joten sitten tiedetään mitä shamppoota ja hoitoainetta käytetään.
tämän jälkeen asiakasta pyydetään siirtymään pesupaikalle, jossa hiukset kastellaan, niihin hierotaan shamppoo ja molemmilla käsillä aletaan tehdä siksak maista liikettä päänahkaan otsalta päälaelle, korvien edestä samaan kohtaan (koskaan ei saa irrottaa molempia käsiä samaan aikaan), korvien takaa, päälaelta ja niskasta päälaelle, ja sitten päälaki.
Hiukset huuhdellaan kunnossa, muistaen suojata asiakkaan kasvoja ja korvia kastelulta.
Hiukset pitää aina muistaa kuivata ennen hoitoaineen laittoa ! koska muuten hoitoaine valuu hiuksista viemäriin (hiukset ovat täynnä vettä jolloin hoitoaine ei imeydy hiukseen)

Hoitoaina levitetään pyyhekuiviin hiuksiin.
Hieronta alkaa pyöremäisillä liikkeillä molempien käsien sormien leveällä otteelle samassa järjestyksessä, kuin shamppoon levittäminen. toistetaan 2 kertaa.
viimeisenä siveleminen hiusrajasta takaraivolle, sitten korvien alta samaan kohtaan, sitten vinottain ristikkäin ja päältä ja niskasta keskelle.
Hiukset huuhdellaan ja kuivataan. Nyt asiakkaan voi ohjata takaisin työtuoliin jossa hiukset föönataan ja viimeistellään :)

tässä yksi kuva sisäänpäin föönatuista hiuksista harjoituspäähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti